vacature

Financieel medewerker (M/V)

Het filantropisch fonds ‘Stichting Droom en Daad’ is ter versterking van haar team per direct op zoek naar een ervaren financieel medewerker met aantoonbare boekhoudkundige kennis, werkervaring in een relevante functie en een positieve, hands-on mentaliteit.

Sinds 2017 investeren wij in projecten die bijdragen tot een mooi en aantrekkelijk Rotterdam; liveable voor bewoners en loveable voor bezoekers. Dit doen wij door middel van kunst en cultuur. Want kunst en cultuur dragen bij tot een zinvol en rijker bestaan, voor individu en samenleving. Ons fonds bestaat uit privaat geld van een Rotterdamse ondernemersfamilie.

Onze organisatie bestaat uit een klein team van 4 ambitieuze gedreven mensen met een diverse achtergrond qua studie en werkervaring. Al onze medewerkers zijn initiatiefrijk, gecommitteerd en streven naar een hoge standaard. Als jonge stichting ontwikkelen, groeien en leren wij continue, waarbij een flexibele en ondernemende houding essentieel is.

Meer informatie over onze organisatie en projecten is te vinden op onze site: www.stichtingdroomendaad.nl.

Wat ga je doen als financieel medewerker ?

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een proactieve administrateur die ook de personeelsadministratie kan oppakken.

Als financieel medewerker zijn je taken als volgt, je:

• zet de financiële administratie voor de stichting op;
  • ontwikkelt en beheert het grootboek;
  • verwerkt financiële transacties in het boekhoudprogramma;
  • verzorgt het crediteurenbeheer;
  • houdt toezicht op de verwerking (autorisatie) van facturen;
  • bereidt de betalingsopdrachten voor;
  • bereidt de kwartaalrapportages, de financiële jaarafsluiting en jaarrekening voor;
  • maakt overzichten, samenvattingen en rapportages op aangeven van de directeur;
  • ondersteunt in diverse werkzaamheden op aangeven van de directeur en uit eigen initiatief;
  • initieert en ondersteunt de financiële activiteiten bij de opzet van nieuwe stichtingen;
  • verzorgt de personeelsadministratie, waaronder de salarisverwerking, loonbelastingaangifte en het opmaken van personeelscontracten en verder alle daaruit voorkomende werkzaamheden.

Wat zoeken we?

• aantoonbare boekhoudkundige kennis op minimaal het niveau van Moderne Bedrijfsadministratie / SPD;
  • minimaal 5 jaar werkervaring in een relevante functie;
  • je bent zorgvuldig, accuraat en oplossingsgericht;
  • je kan goed zelfstandig werken;
  • je kan goed omgaan met vertrouwelijke informatie en bent integer;
  • je bent analytisch, kritisch en kan snel veel informatie verwerken;
  • je bent nieuwsgierig en loopt niet weg voor uitdagingen;
  • je zoekt een baan waarbij geen dag hetzelfde is, je stelt je hierin proactief op en hebt een hands-on mentaliteit;
  • je beheerst vloeiend de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
  • grondige kennis van Excel en bekendheid met AccountView en AFAS is een pré;
  • je hebt kennis van trends en ontwikkelingen in het vakgebied en relevante wetgeving;
  • je bent op zeer korte termijn en 32/40 uur per week beschikbaar;
  • je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen;
  • je hebt affiniteit met de culturele sector, Rotterdam en filantropie.

Wat bieden we?

Een fulltime positie binnen een hecht en divers team in Rotterdam en uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals onder meer:

• een marktconform salaris, mede afhankelijk van werkervaring en kennisniveau;
  • een goede premievrije pensioenregeling en dito werknemersverzekeringen;
  • een jaarcontract, met zicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren;
  • een reiskostenvergoeding;
  • na de eerste contractperiode een mobiele telefoon.

Heb je interesse?

Aan geïnteresseerde kandidaten wordt gevraagd om uiterlijk 1 januari 2019 een CV en begeleidende brief te sturen naar info@stichtingdroomendaad.nl t.a.v. Ellen van der Windt o.v.v. “Sollicitatie financieel medewerker ”.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 14 en 18 januari 2019. De procedure bestaat uit twee gesprekken. De startdatum is in overleg, maar bij voorkeur per 1 februari 2019.

Voor vragen over de functie kan contact worden opgenomen met John van Zwieten, op 010-2092000. Voor vragen over Stichting Droom en Daad met Ellen van der Windt, op 010-3161721.

Acquisitie ten aanzien van deze functie wordt niet op prijs gesteld.