Matthäus-Passion

NB in verband met de Covid-19 pandemie, is dit project op 16 maart gestopt.

In 2020 is het 150 jaar geleden dat de Matthäus Passion voor het eerst door oratoriumkoor Toonkunst Rotterdam werd uitgevoerd in Nederland. Hiermee werd de basis gelegd voor de in Nederland breed genoten uitvoeringstraditie van dit meesterwerk van J. S. Bach. Op 5 maart opent Toonkunst Rotterdam in de stationshal van Rotterdam CS het stadsproject in aanwezigheid van wethouder Kasmi. Toonkunst Rotterdam organiseert de hele maand maart een laagdrempelig festival door de stad heen: Bach gaat de wijken in, in de Laurenskerk wordt een meezing-dag georganiseerd, sopranen kunnen deelnemen aan de aria-dag, schoolkinderen doen mee en in de Doelen is op 28 maart een slotconcert waar een deel van het publiek onderdeel zal zijn van een bijzondere uitvoering van de Matthäus Passion.

Toonkunst