Het Batavierhuis

Het Batavierhuis is een huis voor talentontwikkeling in Rotterdam. De focus ligt op muziek, met ruimte voor andere kunstvormen. Een makersplek waar muzikanten, kunstenaars en andere muziekgerelateerde ondernemers nieuwsgierige Rotterdammers ontmoeten.

De Batavieren maken het huis en geven zelf vorm en inhoud. Elke Batavier heeft zijn eigen expertise waardoor ook veel kennis en kunde kan worden gedeeld, wat bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de individuele Batavier. Samen vormen ze een collectief, waarbij artistieke kruisbestuivingen spontaan kunnen gaan ontstaan.

Het Rotterdams publiek heeft er zo ook een intiem podium voor muziek bij: geprogrammeerd, bespeeld en gedragen door de Batavieren zelf. Bekijk de concerten hier.

Het Batavierhuis is een initiatief van Stichting Droom en Daad.

Kunstbode_Batavierhuis_Kika-02.jpg
Saxofonist Kika Sprangers (helemaal rechts) repeteert met het Pynarello strijkersensemble, Wolfert Brederode op piano en Willem Romers op drums. Foto: Bob Bruyn.