Het Batavierhuis

In 2018 is op de Pieter de Hoochweg 108 het Batavierhuis geopend, een bruisende plek van, voor en door muzikanten. Hier kunnen muzikanten in alle vrijheid repeteren, creëren en concerten geven. Het publiek kan lid worden en zo de activiteiten ondersteunen.

Geïnspireerd op het Amsterdamse Splendor biedt het Batavierhuis een thuis aan een grote groep muzikanten uit alle hoeken en gaten van de Rotterdamse muziekscene. Zij helpen mee het pand zelf te runnen en werven publieksleden die zich graag willen verbinden aan het Batavierhuis. Er vinden regelmatig concerten plaats in een intieme huiskamer-setting.

Kunstbode_Batavierhuis_Kika-02.jpg
Saxofonist Kika Sprangers (helemaal rechts) repeteert met het Pynarello strijkersensemble, Wolfert Brederode op piano en Willem Romers op drums. Foto: Bob Bruyn.