vacature junior projectleider

Stichting Droom en Daad is begin 2017 opgericht en zet dromen om in daden die de stad Rotterdam nóg beter en mooier maken door te investeren in kunst en cultuur. Zo werken wij mee aan een aantrekkelijke stad voor bewoners en bezoekers. Stichting Droom en Daad richt zich op alle vormen van cultuur: muziek, theater, dans, architectuur, film, literatuur en beeldende kunst. Ook richt de stichting zich op het verfraaien van de openbare ruimte en op talentontwikkeling. Wij participeren in nieuwe en bestaande initiatieven van derden, en initiëren eigen projecten.

Stichting Droom en Daad zoekt een junior projectleider (full time) met doorgroeimogelijkheden

Wat ga je doen?
De junior projectleider van Droom en Daad is verantwoordelijk voor een project of delen van een project. De junior projectleider is betrokken vanaf de start van het project, bewaakt de begroting, de planning en de voortgang, en rondt het project af. In de samenwerking op projecten van de projectleiders en eigen initiatieven van de stichting, ondersteunt de junior projectleider en doet onderzoek.

De junior projectleider moet goed de regie over een project in handen weten te houden. De junior projectleider houdt altijd het 'waarom' van het project in het oog en houdt in de gaten of de oorspronkelijke doelstellingen van het project nog steeds gelden. De wereld verandert snel en uiteindelijk is een succesvol project niet het project dat per se de vooraf omschreven doelstelling haalt - die kan alweer achterhaald zijn - maar het project dat bijdraagt aan het succes van de stichting.

De junior projectleider moet veel met interne en externe stakeholders samenwerken en zal dus goede communicatieve vaardigheden moeten laten zien.

De junior projectleider heeft zakelijk inzicht, affiniteit met de culturele sector en doelstellingen van de stichting, en verricht zelfstandig de voorkomende werkzaamheden. De functie is ondersteunend, uitvoerend, organisatorisch, onderzoekend en pro-actief van aard.

De junior projectleider is werkzaam onder directe supervisie van de projectleiders van Droom en Daad en legt daar ook verantwoording aan af.

De belangrijkste taken zijn:

• Opstellen en bewaken van projectdoelstellingen, -planning en het -budget;
  • De bewaking van de voortgang van de projecten;
  • Monitoren en rapporteren van eventuele projectrisico’s;
  • Regelmatig bezoeken van de projecten;
  • Het onderhouden van (goede) relaties met alle interne en externe stakeholders;
  • Het creëren van draagvlak bij alle interne en externe stakeholders;
  • De informatievoorziening aan alle interne en externe stakeholders up to date houden;
  • Het organiseren en bewaken van communicatie, publiciteit en public affairs;
  • Projectadministratie bijhouden en verwerken;
  • Evaluatie en nacalculatie van de projecten;
  • Onderzoek doen voor initiatieven van de stichting.

We zoeken een proactieve, zelfstandige en opgewekte persoonlijkheid met de volgende kwalificaties:

• Je hebt een zakelijk inzicht;
  • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur;
  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding;
  • De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed in zowel woord als geschrift;
  • Je kunt plannen en overzicht houden, en hoofd- van bijzaken onderscheiden;
  • Je bent initiatiefrijk en hebt een flexibele werkhouding;
  • Samenwerken met anderen is een tweede natuur voor je;
  • Je hebt ervaring met het organiseren van evenementen en bijeenkomsten;
  • Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen;
  • Je beheerst het volledige Office pakket en kent de weg op social media.

Wat bieden we je?

• Een afwisselende functie in een inspirerende en dynamische werkomgeving met de mogelijkheid om brede werkervaring op te doen en bij bijzondere projecten betrokken te zijn;
  • Arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren;
  • Marktconform salaris bij een 40-urige werkweek inclusief 8% vakantietoelage;
  • Een goede premievrije pensioenregeling en dito werknemersverzekeringen;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Opleidings- en trainingsmogelijkheden om je kennis en vaardigheden te vergroten;
  • Startdatum in overleg.

Heb je interesse?

• Aan geïnteresseerde kandidaten wordt gevraagd om vóór 2 oktober een CV en begeleidende brief te sturen naar info@stichtingdroomendaad.nl t.a.v. Danielle Buzalko o.v.v. “Sollicitatie Junior Projectleider”.
  • De sollicitatiegesprekken vinden plaats in oktober 2019. De procedure bestaat uit twee gesprekken. De startdatum is in overleg, maar bij voorkeur zo snel mogelijk.
  • Voor vragen over de vacature kan contact op worden genomen met Ellen van der Windt, op 010-3161720.

Acquisitie ten aanzien van deze functie wordt niet op prijs gesteld.